Samsung S24 integriše AI u sve funkcije telefona

Samsung S24 integriše AI u sve funkcije telefona

Samsung je sredinom januara predstavio Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ i Galaxy S24 mobilne telefone, a prvi put u Galaxy seriji pažnja stručne i šire javnosti nije usmerena samo na specifikacije i performanse, već su najveća inovacija integrisane AI funkcije, odnosno Galaxy AI.  AI je integrisan u gotovo sve funkcije na Galaxy S24 seriji, od omogućavanja komunikacije bez prepreka uz inteligentni prevodom teksta i poziva, preko maksimalnog uzdizanja kreativne slobode pomoću Galaxy ProVisual Engine-a, do postavljanja novog standarda za pretragu, bez potrebe za unošenjem teksta.

 

Bez barijera u komunikaciji

 

Galaxy AI je pre svega usmeren na komunikaciju. Telefon omogućava komunikaciju sa osobom koja ne govori vaš jezik, uz pomoć Live Translate dvosmernih glasovnih i tekstualnih prevoda u realnom vremenu, i to u okviru matične aplikacije, tako da druga osoba ne zna da vi koristiti AI, već sve poruke od vas dobija na svom jeziku. Posebno impresionira to što je prevođenje omogućeno na samo za tekstualne, već i za glasovne poruke.

 

Uz Interpreter, razgovori uživo se mogu trenutno prevesti na podeljenom ekranu tako, da osobe koje stoje pored telefona mogu da pročitaju tekstualnu transkripciju onoga što je druga osoba rekla. On funkcioniše čak i bez mobilnih podataka ili Wi-Fi veze.

 

Za poruke i druge aplikacije, Chat Assist pomaže da se poruka bolje uobliči, tako da možete lako kreirati savršenu objavu za društvene mreže samo unevši nekoliko reči ili sastaviti poslovni mejl takođe samo na osovu nekoliko unetih podataka. Kada se koristi Android Auto, S24 će automatski sumirati dolazne poruke i predložiti relevantne odgovore i radnje, tako da možete odgovoriti na poruku, uz istovremeno fokusiranje na vožnju.

 

Organizacija takođe dobija veliki podsticaj uz pomoć Note Assist u Samsung Notes, koji sadrži rezimee generisane veštačkom inteligencijom, kreirane šablone i kreiranje omota da bi se beleške lako uočile. Za glasovne snimke, Transcript Assist koristi AI i Speech-to-Text tehnologiju da bi transkribovao, sumirao, pa čak i preveo snimke.

 

Redefinisana pretraga

 

Galaxy S24 je prvi uređaj koji koristi Google Circle to Search tehnologiju. Dugim pritiskom na početno dugme možete da zaokružite, označite, precrtate ili dodirnete bilo šta na ekranu Galaxy S24 uređaja da biste videli rezultate pretrage, i to bez napuštanja aplikacije u kojoj se nalazite. Za određene pretrage, moći ćete da vidite dodatne informacije i da postavljate složenija pitanja, na primer ako vidite resotran na društvenooj mreži, možete da dodirnete ekran i da dobijete dodatne podatke, a zatim i da pitate AI da li je restora pet-friendly ili kada se zatvara.

 

Vaš lični fotograf

 

ProVisual Engine telefona serije Galaxy S24 je sveobuhvatan paket alata sa AI koji transformišu sposobnosti snimanja slika i pružaju maksimalnu kreativnu slobodu. AI će automatski predložiti korišćenje optičkog zuma kada je potrebno i sugerisati maksimalno zumiranje bez gubitka kvaliteta.  Galaxy S24 Ultra koristi x5 optičkim zum 5x, a moguće je i uveličanje sve do x100 korišćenjem poboljšanog digitalnog zuma.

 

Uz nadograđene Nightography sposobnosti, fotografije i video snimci snimljeni na Galaxy S24 Space Zoom su sjajni u svim uslovima, čak i kada su zumirani. Uhvatiti više svetla u prigušenim uslovima pomoću veće veličine piksela Galaxy S24 Ultra, sada 1,4 μm, što je 60% više u poređenju sa prethodnim modelom. Zamućenje je smanjeno na Galaxy S24 Ultra zahvaljujući širim uglovima optičkog stabilizatora slike (OIS) i poboljšanom kompenzacijom podrhtavanja ruke. Prilikom snimanja video zapisa, i prednja i zadnja kamera su opremljene namenskim ISP blokom za smanjenje šuma, a Galaxy S24 analizira žiroskopske informacije kako bi razlikovao kretanje snimatelja i subjekta. Ovo omogućava efikasnije uklanjanje šuma i jasne video zapise u mraku, čak i iz daljine.

 

Edit Suggestion je AI funkcija koja predlaže podešavanja, odnosno načine obrade za svaku fotografiju. Da bi korisnicima pružio još više kreativne kontrole i slobode, Generative Edit može da popuni delove pozadine slike generativnom veštačkom inteligencijom. Kada je slika kriva, AI će popuniti ivice. Kada predmet treba malo pomeriti da bi bili u savršenom položaju, AI omogućava korisnicima da podese položaj subjekta i generiše savršeno uklopljenu pozadinu na svom originalnom mestu. Svaki put kada Galaxy S24 primeni generativnu veštačku inteligenciju da pojača sliku, vodeni žig će se pojaviti na slici i u metapodacima. A ako video snimak pun akcije treba da se uspori, novi Instant Slow-mo može da generiše dodatne kadrove na osnovu pokreta kako bi glatko usporio trenutke pune akcije za preciznost detalja.

 

Sada i društvene aplikacije trećih strana maksimalno koriste Galaxy sistem kamera koji pokreće AI. Kada dođe vreme da pronađete sliku u Galeriji ili u vašoj aplikaciji za društvene mreže, fotografije se takođe prikazuju u Super HDR-u za realističniji opseg osvetljenosti, boja i kontrasta analizom istaknutog dela slika.

 

Još više snage

 

Nova Galaxy S24 predstavlja i značajan napredak u odnosu na S23 i kada je ostatak hardvera u pitanju. Galaxy S24 Ultra opremljen je Snapdragon® 8 Gen 3 for Galaxy procesorom, i ovaj snažni procesor najzaslužniji je za sve pomenute AI mogućnosti. U sva tri modela Galaxy S24, koriste se adaptivne stope osvežavanja od 1Hz do 120 Hz, što znatno poboljšava efikasnost i opšti utisak prilikom korišćenja telefona.

 

Galaxy S24 Ultra je posebno prilagođen za zahtevna igre i može da se pohvali optimalnim sistemom termičke kontrole sa 1,9 puta većom komorom, što smanjuje temperaturu površine uređaja, uz maksimalnu snagu održivih performansi. Vizuelni prikazi su živopisniji uz osvetljenost od 2.600 nita, pruža poboljšanu vidljivost na otvorenom pomoću Vision Booster-a. Ekran je dodatno zaštićen od ogrebotina i padova, iako su ivice telefona sada još tanje. Osim toga, Galaxy S24+ sada podržava isti nivo QHD+ koji je dostupan na Galaxy S24 Ultra.

 

Najbezbedniji telefon do sada

 

Zaštićen sistemom Samsung Knox, Galaxy S24 čuva kritične informacije i štiti od ranjivosti otkrivanjem pretnji u realnom vremenu i integrisanom. Pristupni ključevi (passkeys) omogućavaju praktičan i siguran pristup registrovanim veb sajtovima i aplikacijama korisnika na svim njihovim uređajima putem digitalnih akreditiva. Poboljšana zaštita podataka nudi potpunu enkripciju kada korisnici prave rezervne kopije, sinhronizuju ili vraćaju svoje podatke pomoću Samsung Cloud-a, omogućavajući korisnicima uređaja Galaxy S24 da se povežu sa drugim uređajima dok ostaju sinhronizovani i bezbedni. Ovo osigurava da se podaci mogu šifrovati ili dešifrovati samo na uređajima korisnika, što znači da ih niko ne može videti osim korisnika, čak i ako je server kompromitovan ili detalji naloga ukradeni. Neke od dodatnih bezbednosnih funkcija su Knox Vault, kontrolni panel za privatnost, automatski blokator telefona, siguran Wi-Fi i Private Share.

 

Novi materijali, novi dizajn

 

Galaxy S24 Ultra je prvi Galaxy telefon koji koristi okvir od titanijuma, što povećava izdržljivost i dugovečnost uređaja. Značajno tanje kućište Galaxy S24 Ultra znači i da je telefon udobniji  za rukovanje. Na modelima Galaxy S24+ i Galaxy S24, One-mass dizaj čini da telefon deluje potpuno monolitno, bez vidljivih prelaza između prednjeg i zadnjeg dela. Galaxy S24 serija dolazi u tonovima boja inspirisanim mineralima. Na Galaxy S24 Ultra, boje uključuju: titanijum sivu, titanijum crnu, titanijum ljubičastu i titanijum žutu. Na Galaxy S24+ i Galaxy S24 boje uključuju: oniks crnu, mermerno sivu, kobalt ljubičastu i ćilibar žutu.



Copyright © 2022 Positive Line Powered by Smart Web.