Samsung Galaxy S10: U čemu se krije najveća tajna ove moćne zveri

Samsung Galaxy S10: U čemu se krije najveća tajna ove moćne zveri

Samsung-S10-veci.jpg
Samsung Galaxy S10: U čemu se krije najveća tajna ove moćne zveri!

Stigli smo do Samsungovih slatkih 10 godina Galaxy telefona, pred nama još jedan Galaxy model koji će nas ostaviti bez daha - Samsung Galaxy Note 10.

Kako se približilo vreme razotkrivanja detaljnih osobina novog modela, vreme je da se osvrnemo na nedavnu prošlost i da se dodatno zasladimo otkrivanjem najveće tajne "relativno nove" Samsung Galaxy S10 linije za kojom ludi ceo svet!

Već smo navikli da Samsung svaku godinu začini novim Galaxy S uređajem. Ova linija služi kao reper najboljih uređaja koje ova kompanija može da ponudi u jednoj godini, a ove godine nas je obradovala sa čak tri nova uređaja - Galaxy S10, S10 + i S10e.

Bez obzira da li pratite najnovije vesti iz sveta tehnike, želite da uporedite svoj telefon sa drugim uređajima ili samo tražite masku za uređaj koji koristite, nema šanse da već niste čuli za svečano otpakivanje Samsung Glaxy S 10 serije. A, kako su vas već sa svih strana Interneta "bombardovali" vestima o ovom uređaju, vreme ja da saznate zašto je ova zver podigla toliko bure.

Samsung Galaxy S10+ je veliki, moćan i slobodno možemo reći skup telefon kog nijedan ljubitelj tehnike neće moći da se zasiti. Ima fenomenalan displej i sjajnu trostruku kameru. Odlikuje ga i zaista dobar softver, uopšteno - ovo je sve od telefona što želite u 2019-oj godini.

Iako morate izdvojiti lepu svotu da biste posedovali ovaj telefon, isplatiće vam se - nije baš on proglašen za najbolji Samsung model ove godine bez razloga.

Samsung Galaxy S10 predstavlja osnovu ove serije, dok Galaxy S10+ predstavlja njenu nadogradnju, a Galaxy S10e pristupačniju verziju namenjenu široj masi.

Dok se S10 i S10 + plasiraju kao dva vodeća Samsung modela za ovu godinu, S10e je uređaj koji ima za cilj da ponudi slična iskustva, ali za manje novca.

Ovo je velika promena u uobičajenoj liniji Galaxy S telefona, a iako može izazvati zabune, kupcima pruža više izbora nego ranije. Ako želite najbolje što Samsung može da ponudi - odabraćete S10. Ako želite veći ekran, izdržljiviju bateriju i dve prednje kamere, onda ćete odabrati S10 +. Ali, ako želite odličan telefon, a da pri tome ne ostanete praznih džepova, onda je Galaxy S10e stvoren za vas.

Galaxy S10 serija ide korak ispred konkurencije, telefoni su odlično izrađeni, imaju zadivljujuće ekrane i neverovatnu snagu procesora. Ali, šta je to zbog čega svi pričaju da je ova linija daleko ispred konkurencije?

Konačno stižemo do stvari koja vas sigurno najviše zanima, baš kao i ceo svet - šta je sa rupom u ekranu?

Da! Glasine su tačne. Uprkos otpornosti na rezove u poslednjih nekoliko godina, Samsung je za seriju S10 koristio svoj čuveni Infinity-O ekran koji u gornjem desnom uglu ima prorez, odnosno rupu u kojoj se nalazi kamera.

Iako postoji mnogo oprečnih mišljenja u vezi ove odluke, većini je drago što se Samsung osmelio za ovaj potez.

Za početak, ovo omogućava još više funkcija na ekranu nego ranije. Gornji i donji okvir su se prilično smanjili u poređenju sa S9 modelom, što daje još više prostora za gledanje filmova, igranje igara itd.

Što se tiče samog displeja, S10 serija i dalje koristi Samsungove fenomenalne Super AMOLED panele. Međutim, ove godine im se pridružila i lepa podrška u obliku nadogradnje za HDR10 +. Drugim rečima, ako gledate video koji podržava HDR10 +, videćete ga u još lepšim bojama i dubljim kontrastima, onako kao što to očekujete od TV-a ili bioskopskog platna.

Kad već govorimo o displeju, Galaxy S10 i S10 + imaju senzore otiska prsta ispod ekrana. Slično onome što smo već videli na uređajima poput OnePlus 6T. U donjoj sredini ekrana je određeno mesto gde možete staviti prst da otključate telefon. Galaxy S10 i S10 + su prvi uređaji koji koriste Qualcomm-ovu ultrazvučnu senzorsku tehnologiju koja u suštini stvara 3D model vašeg otiska prsta.

U poređenju s drugim senzorima na ekranu koji snimaju samo 2D sliku, ovo bi trebalo da omogući da Galaxy S10 postane najbrži i najsigurniji telefon na svetu. Nećemo kriti da nas baš zbog toga i zanimaju svi detalji o najnovijem, "tek pečenom" Galaxy Note 10 modelu. Ako je Galaxy S10 linija, u najmanju ruku savršena, šta nas onda tek očekuje od nove Galaxy Note 10 linije - ali, o tome više u sledećem tekstu.