Let us talk about S baby... Let us talk about Samsung Galaxy Note10

Let's talk about S baby... Let's talk about Samsung Galaxy Note10

Samsung-Note10-veci.jpg
Još nas nije popustila euforija kojom smo bili okruženi povodom lanisiranja u svet Galaxy S10 linije telefona, a već nas hvata trema od same pomisli na najnoviji Sasmung Galaxy Note10 model.

Preorderi su i dalje na snazi, stvari se zahuktavaju, a modeli bivaju naručeni munjevitom brzinom... i to na svim stranama sveta.

Kada je reč o ovoj uzbudljivoj seriji, možete da birate između Galaxy Note10, Note10+ i Note10+ 5G. Ovo je zvanično prvi put da je Samsung lansirao čak 3 Galaxy Note modela u isto vreme! A, šta to znači za ostatak sveta?

Sada već svi znamo da je kompanija Samsung donela neke poprilično kontroverzne odluke kada je u pitanju nova Note10 serija telefona. Uprkos tome, ovi uređaji se navode kao najbolji pametni telefoni koje Samsung trenutno može da ponudi.

Kako nas je ovogodišnja serija Galaxy S10 telefona već očarala, a kako po svojoj prirodi od Galaxy Note linije uvek očekujemo više, jedva čekamo da otkrijemo baš sve detalje o novoj seriji o kojoj se na svakom ćošku sveta intezivno priča.

Želite da saznate više o Galaxy Note10?

Galaxy Note10 linija izgleda malo drugačije od onoga na šta smo navikli. Samsung, po prvi put istovremeno nudi tri različita modela jednog telefona, a najveću buru je podiglo to što je kompanija odlučila da ukolni priključak za slušalice. Ipak, to nije sve, uveliko se priča o tome da uklanjanje ulaza za slušalice nije jedino što će nedostajati Note10 telefonima - kako stvari stoje, Samsung je izgleda odlučio, da ukloni i slot za microSD karticu!

Međutim, sa zadivljujućim AMOLED ekranima, bržim performansama i S Pen-om koji radi bolje nego ikad pre, nove Galaxy Note "osobine" su i te kako vredne razmatranja.

Kao što smo već pomenuli, Samsung se ove godine "razbahatio" brojem modela koje izbacuje na tržište, lansirajući ne samo jedan ili dva, već tri nova Note modela - Note10, Note10+ i Note10+ 5G.

 

Za početak, nema razlike u specifikacijama među modelima Note10 i Note10+. Oba telefona pokreće Qualcomm-ov superbrz Snapdragon 855 procesor, na raspolaganju imate 12GB RAM memorije, a displej podržava HDR10+. Osim toga, Samsung je konačno povećao svoju žičanu brzinu punjenja (do 45W!).

 

Bez obzira na to koliko ste izbirljivi, ova dva modela su zasigurno, trenutno najbolji Samsung modeli koje možete imati.

 

A, šta vam još stoji na raspolaganju?

 

Običan Note10 je "najjeftiniji" telefon iz ove linije, a nudi savršeno Note iskustvo i iznenađujuće "lako upravljivu" fabričku formu. Iako Samsung obično pokušava da Galaxy Note učini što većim, Note10 ima sličan oblik kao Galaxy S10. Iako ga još uvek ne bismo smatrali malim telefonom, njegova veličina definitivno predstavlja osveženje za Note seriju.

 

Ipak, Note10 ima neke nedostatke kojima opravdava svoju "nisku" cenu. Ekran je "samo" 2280x1080 Full HD +, nema podršku za proširivo skladištenje, a kapacitet baterije nije veći od svega 3.500 mAh.

 

Ako želite najbolji Note do sada, onda zapravo želite Note10+. On poseduje veći displej sa većom Quad HD + rezolucijom, veću bateriju, dodatnu Time-of-Flight zadnju kameru i podržava microSD kartice za dodatni prostor za skladištenje. Na kraju, ali ne najmanje bitan, dolazi Note10+ 5G. Kao što ime kaže, ovo je u osnovi isti telefon kao i Note10+, osim činjenice da se može povezivati na 5G mreže.

 

Samsung se rešio 3.5 milimetarskog priključka za slušalice

 

Da, glasine su bile tačne. Priključak za slušalice od 3.5 mm više ne postoji na Galaxy Note telefonima! Bez obzira koji Note10 želite, nasleđeni 3.5 mm port na telefonu nigde nećete naći.

 

Kao i kod drugih telefona kojima nedostaje 3.5 mm priključak, žičane slušalice i dalje možete koristiti putem USB-C porta. Alternativno, ako više volite bežične slušalice, Note10 podržava najnoviji Bluetooth 5.0 standard kako biste mogli da uživate u Bluetooth zvuku bez ikakvih smetnji.

 

S Pen je dobio neke nove osobine

 

Za mnoge ljude, S Pen je razlog što svake godine nabavljaju novi Galaxy Note telefon. Uz Note10, Samsung nastavlja da poboljšava S Pen i dodaje mu još više funkcija.

 

Za iskusne korisnike koji su ovladili veštinama "selfiranja", Samsung je dodao nešto pod nazivom "Air Actions". Nadolazeći na Bluetooth funkciju, koja je prvo predstavljena sa S Pen-om na Note 9 modelu, "Air Actions" vam omogućava da usmerite S Pen na Note10 i da ga koristite kao shutter dugme fotoaparata, da lako menjate modove snimanja snimanja ili da zumirate (uvećate / umanjite) iz daljine.

 

"Air Doodle" je još jedna nova funkcija koja vam omogućava da u okviru fotoaparata crtate perike, brkove i još mnogo toga na ljudima. Pomoću algoritama, Note10 može da mapira ove crteže kao vizir u realnom vremenu.

 

Ako je uređivanje videa više vaša stvar, S Pen je ključna komponenta novog editora video zapisa na Note10 modelu. Obrađivanje videa sa S Pen-om postaje veoma jednostavno i pruža lako spajanje, brisanje, premeštanje frejmova na timeline-u i još mnogo toga.

 

Ovaj savršeni Sasmung Galaxy Note10 možete naći tokom preodrdera po znatno povoljnijim uslovima od onih koji vas očekuju nakon zvaničnog lansiranja ovog telefona.